Tegyünk a kutyák kellemetlen lehelete ellen!

Megosztás

Ha úgy érzed, hogy a négylábúd lehelete hagy némi kívánnivalót maga után, akkor ideje végiggondolni, hogy mit is tehetnél azért, hogy ez ne így legyen. Eláruljuk. Szerezz be mielőbb egy kutyafogkefét, és használd rendszeresen kedvenced fogazatán!

Mi okozza és mit tehetünk ellene?

A kutyák kellemetlen leheletét legtöbb esetben a fogkő okozza. A fogkő kialakulása nem egyik pillanatról a másikra történik. Ahogy nálunk, embereknél is megelőzi jó néhány hét vagy hónap, amíg a plakkok kialakulnak és megszilárdulnak, nincs ez másként a kutyáknál sem. Mi könnyebb helyzetben vagyunk, hiszen elegendő elmenni a fogorvoshoz, aki néhány kellemetlen perc alatt le is szedi a fogkövet. A kutyák esetében ez meglehetősen macerásabb, mivel az esetek jelentős részében szükség van bódításra, ami nem tesz jót a kutya szervezetének, és maga az eljárás is kellemetlen. 

Éppen ezért fokozott figyelmet kell fordítani a megelőzésre, hiszen sokkal egyszerűbb mosni a kutya a fogát, mint később a bódítás következményeit kiheverni. Ehhez nem kell mást tenni, mint naponta-kétnaponta egy jó minőségű kutyafogkefe segítségével végigsikálni az eb fogsorát. Persze nem mindegy, hogy milyen kutyafogkefét választunk, de a Kedvence.hu kínálatában többféle megoldás is elérhető. 

Könnyű használni

A kutyafogkefe használatával megelőzhetjük a fogkő kialakulását és az esetleges, a nap folyamán lerakódó szennyeződéseket is minden nap el tudjuk távolítani vele. Jó, ha tudjuk, hogy nem mindegy, hogy mikor kezdjük el a kutyát hozzászoktatni a rendszeres fogápoláshoz. A legjobb, ha már kiskorban megismerkedik a kutyafogkefével, így nem lesz kellemetlen a számára, hogy nagyobb korában a fogát sikáljuk. 

A fogkefe használata nagyon egyszerű, hiszen elég megnedvesíteni, majd óvatos, körkörös mozdulatokkal a kutya fogán húzogatni. Igény esetén használhatunk kutyafogkrémet is a fogmosáshoz. Ezek általában máj vagy épp valamilyen húsos ízesítésű termékek, hogy ne legyen kellemetlen az íze a négylábú számára. Egy kutyafogkefe átlagos élettartama 4-5 hét, persze ha mindennapos használatot veszünk alapul. 

A legjobb, ha kétoldalas fogkefét találunk, mivel a különböző kutyaméretből és az ebből következő fogazabeli különbségeket ezzel a legkönnyebb áthidalni. Mivel ez minden fajtájú kutya számára hatékony megoldást jelent, ezért nem véletlen, hogy ezt javasoljuk. Ezenkívül népszerű még az ujjra húzható kutyafogkefe is, ami univerzális méret, így tökéletesen illeszkedik minden ujjra.

Ha még csak most ismerkedsz a kutyafogkefével, de a kedvenceden már jól észrevehetőek a fogkőképződés jelei, akkor az eltávolítás után kezdjétek el rendszeresen használni a szájhigiéniás termékeket. Hidd el, kedvenced hálás lesz azért, ha nem kell átélnie újra a fogkő-eltávolítást és a bódítást!

Kapcsolódó cikkek